asotsiatsiya-karibskikh-derzhav-zasudila-blokadu-kubi-z-boku-ssha

Асоціація карибських держав засудила блокаду Куби з боку США

 • 16929 переглядiв

КИЇВ. 30 березня. УНН. Країни-члени Асоціації карибських держав виступили в п'ятницю проти торгово-економічного ембарго Куби з боку США, а також засудили застосування закону Хелмса - Бертона 1996 року, який дозволяє американцям подавати в суд на іноземні компанії, що займаються бізнесом в США і направляли інвестиції на Кубу. Про це повідомило агентство Prensa Latina, передає УНН.

За даними видання, учасники саміту об'єднання, що проходить в столиці Нікарагуа Манагуа, "відкинули втручання в політику будь-яких держав, а також застосування сили для вирішення конфліктів", зазначивши, що "Латинська Америка і Карибський басейн є зоною миру".

США розірвали дипломатичні зв'язки з Кубою в 1961 році у відповідь на націоналізацію власності американських громадян на острові. Потім Вашингтон оголосив про введення відносно карибської країни торгово-економічного ембарго.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лідер Куби звинуватив США в саботажі на ГЕС в Венесуелі

У грудні 2014 року тодішній президент США Барак Обама визнав, що колишня політика Вашингтона щодо Гавани не працює, він оголосив про початок руху до нормалізації двосторонніх зв'язків і пом'якшення санкцій проти Куби. Однак зближення двох країн призупинилося після того, як в січні 2017 року США очолив президент Дональд Трамп - прихильник більш жорсткої лінії щодо Гавани. Він посилив правила поїздок в карибської країни для американських громадян і ввів заборону на ведення бізнесу з організаціями, які контролюються кубинськими військовими.

Як повідомляв УНН, МЗС Куби заявило, що Держсекретар США Майкл Помпео виставляє себе дурнем, стверджуючи про причетність Куби до плачевного стану економіки Венесуели.

Українські Національні Новини

Політика