assanzha-zatrimali-u-londoni

Ассанжа затримали у Лондоні

 • 10330 переглядiв

КИЇВ. 11 квітня. УНН. Засновника організації WikiLeaks Джуліана Ассанжа затримала британська поліція у посольстві Еквадору в Лондоні. Про це в четвер повідомила прес-служба Скотленд-Ярду, передає УНН.

"Джуліан Ассанж, 47 років, сьогодні, у четвер, 11 квітня, був заарештований співробітниками столичної (лондонської - ред.) поліцейської служби у посольстві Еквадору,... за ордером, виданим Вестмінстерським магістратським судом 29 червня 2012 року, за відмову "здатися" в суд", - вказали у поліції.

Як зазначається, він був узятий під варту у центральній поліцейській дільниці Лондона, "де він і залишиться, до того, як він постане перед Вестмінстерським магістратським судом, як тільки це стане можливим".

Вказано, що британська поліція була зобов'язана виконати ордер, виданий Вестмінстерським магістратським судом, і "була запрошена посольством після того, як уряд Еквадору відкликав надання притулку".

Раніше Ассанж заявив про намір влади Еквадору передати його США.

Ассанж жив у посольстві Еквадору в Лондоні протягом шести років, переховуючись від британської влади, яка могла арештувати його за порушення умов звільнення під заставу, якщо він покине дипустанову. Він також побоюється екстрадиції до США, де є ймовірність його кримінального переслідування за публікацію секретної інформації Агентства національної безпеки.

Українські Національні Новини

Новини Світу