astrazeneca-testuye-svoyu-vaktsinu-proti-novogo-variantu-covid-19-kompaniya-novavax-pratsyuye-nad-novoyu-versiyeyu-vaktsini

AstraZeneca тестує свою вакцину проти нового варіанту COVID-19. Компанія Novavax працює над новою версією вакцини

 • 16445 переглядiв

КИЇВ. 26 листопада. УНН. Компанія AstraZeneca заявила в п’ятницю, що тестує свою вакцину проти нового варіанту COVID-19, який швидко поширюється в Південній Африці, додавши, що сподівається, що її комбінований препарат збереже ефективність. Про це пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) у п’ятницю визнала новий варіант COVID-19 B.1.1.529, виявлений у Південній Африці з великою кількістю мутацій, як такий, що "викликає занепокоєння".

"Як і у випадку з будь-якими новими варіантами, ми розглядаємо B.1.1.529, щоб більше зрозуміти про нього та його вплив на вакцину, – йдеться у заяві AstraZeneca, додавши, що компанія проводить дослідження в Ботсвані та Есватіні для збору даних. - Це дозволить нам збирати реальні дані про Vaxzevria проти цього нового варіанту вірусу".

Англо-шведська фармацевтична фірма підкреслила, що вакцина виявилася ефективною проти всіх варіантів SARS-CoV-2, що викликають занепокоєння.

AstraZeneca повідомила, що разом з Оксфордським університетом, де була створена вакцина, вона розробила платформу для вакцин для швидкого реагування на нові варіанти. Раніше повідомлялося, що компанія працює над варіантом вакцини проти "Бета"-варіанту.

Компанія також розробила коктейль з антитіл, який можна використовувати, як для профілактики, так і для лікування COVID-19.

Хоча, деякі вчені висловлюють стурбованість тим, що мутації білка спайку можуть перешкоджати ефективності препаратів з моноклональними антитілами, комбінований препарат, виготовлений AstraZeneca, може зберегти свою ефективність, заявила компанія.

"Ми також тестуємо нашу комбінацію антитіл тривалої дії AZD7442 проти цього нового варіанту і сподіваємося, що AZD7442 збереже ефективність, оскільки він містить два потужних антитіла з різною і взаємодоповнювальною активністю проти вірусу", - йдеться в повідомленні.

Розробка вакцини Novavax

Компанія Novavax Inc повідомила в п’ятницю, що розпочала роботу над версією своєї вакцини проти COVID-19, що був виявлений в Південній Африці, і підготує нову вакцину для тестування та виробництва протягом наступних кількох тижнів.

Вакцина компанії проти COVID-19 містить фактичну версію білка вірусу, який не може викликати захворювання, але може викликати імунну відповідь системи людини. Розробник вакцини заявив, що почав розробляти шипоподібний білок спеціально на основі відомої генетичної послідовності варіанта, B.1.1.529.

"Початкова робота займе кілька тижнів", - сказав представник компанії. У п'ятницю акції компанії зросли майже на 9%.

Раніше цього місяця вакцина Novavax отримала своє перше схвалення для екстреного використання в Індонезії, а потім на Філіппінах.

Компанія заявила, що має намір подати заявку на схвалення в США до кінця року. Вона також подала заявку на схвалення в Європейськое агентство з лікарських засобів, а також у Канаді.

Додамо

Німецький виробник ліків BioNTech SE і Johnson & Johnson також повідомили, що тестують ефективність своїх відповідних вакцин COVID-19 проти нового варіанту.

Українські Національні Новини

Новини Світу