astronavt-vipadkovo-zatelefonuvav-do-911-z-kosmosu

Астронавт випадково зателефонував до 911 з космосу

 • 17143 переглядiв

КИЇВ. 3 січня. УНН. Нідерландський астронавт Андре Куіперс випадково зателефонував до американської служби порятунку 911, перебуваючи на земній орбіті, передає УНН з посиланням на Newsweek.

Астронавт пояснив, що набрав службу надзвичайного реагування, намагаючись зв'язатися з центром NASA в Х'юстоні.

Для того, щоб зв'язатися з центром, астронавти повинні натиснути "9" для дзвінків назовні, а потім "011" для міжнародного зв'язку. Робити це з космосу складніше, ніж з Землі.

"Я зробив помилку, і на наступний день я отримав повідомлення по електронній пошті: ви дзвонили в 911?", - розповів чоловік.

Куіперс, який виконав дві космічні місії загальною тривалістю 203 дні, пояснив, що з Землею на орбіті космічної станції доволі легко зв’язатись. Він зазначив, що астронавти можуть з’єднатись з наземними телефонами через супутники приблизно в 70% випадків.

Як повідомляв УНН, 3 січня китайський зонд вперше в історії здійснив успішну посадку на зворотному боці Місяця. Він повинен зібрати дані про геологічну будову супутника Землі, склад місячного грунту, а також провести ряд низькочастотних радіоастрономічних спостережень.

Українські Національні Новини

Новини Світу