astronomi-vipadkovo-viyavili-mozhlivu-gigantsku-ekzoplanetu

Астрономи "випадково" виявили можливу гігантську екзопланету

 • 13829 переглядiв

КИЇВ. 10 травня. УНН. Таємничого супутника, який може бути новонародженою планетою, виявили в космосі між двома молодими зірками. Про це з посиланням на дані нового дослідження повідомляє Space.com, передає УНН.

Астрономи виявили новий об'єкт, вивчаючи CS Cha, бінарну зірку віком 2-3 мільйони років, за близько 540 світлових років від Землі. Наразі не зрозуміло, чим є цей супутник, зазначили дослідники.

"Ми підозрюємо, що компаньйон оточений власним пиловим диском", - йдеться у заяві провідного автора дослідження Крістіана Гінскі з Лейденської обсерваторії у Нідерландах.

"Складність у тому, що диск блокує більшу частину світла, тому ми навряд чи можемо визначити його масу", - додав дослідник.

"Тож, це може бути як коричневий карлик, так і супер-Юпітер на початку існування. Класичні моделі формування планет тут не допоможуть", - зазначив він.

Команда дослідників сподівається встановити природу супутника CS Cha у майбутньому, завдяки спостереженням за допомогою ALMA, потужної мережі радіотелескопів на півночі Чилі.

Нагадаємо, вчені заявили про зміну орбіти Землі.

Українські Національні Новини

Новини Світу