atak-rf-zaznaly-enerhoobiekty-na-mykolaivshchyni-ta-odeshchyni-do-polshchi-peredavaly-nadlyshky-elektryky-minenerho

Атак рф зазнали енергооб'єкти на Миколаївщині та Одещині, до Польщі передавали надлишки електрики - Міненерго

 • 31558 переглядiв

Ворожі сили атакували енергетичні об'єкти в Миколаївській та Одеській областях, що призвело до знеструмлення Херсонської, Миколаївської областей, надлишки електроенергії були передані до Польщі.

Ворожих атак зазнали енергетичні обʼєкти на Миколаївщині та Одещині, на Харківщині продовжувалися графіки відключень. Протягом минулого дня обмежувалось виробництво з відновлювальних джерел енергії, надлишки електроенергії передавалися до Польщі. Про це повідомили у середу у Міненерго, пише УНН.

Наслідки ворожих обстрілів

"Ворог атакував енергооб’єкти на півдні країни", - повідомили у Міненерго.

Як вказано, зокрема, під час атаки сталося загоряння обладнання на високовольтній підстанції у Миколаївській області. 

Для ліквідації наслідків атаки було відключено дві високовольтні лінії, повністю знеструмлювались споживачі Херсонської і частково - Миколаївської областей. Станом на ранок усіх споживачів заживлено, вказали у міністерстві.

Окрім цього, за повідомленням, обстрілом було пошкоджено об’єкт генерації на Одещині, пошкоджено виробничі приміщення. Без відключень споживачів.

Генерація, передача та споживання

Протягом минулої доби через мережеві обмеження на лініях оператора системи передачі застосовувалися графіки відключень у Харківській області, повідомили в відомстві.

Вдень через сонячну погоду та відповідно активний виробіток електроенергії СЕС оператор системи передачі, як вказано, обмежував виробництво електроенергії з ВДЕ.

Також оператор системи передачі аварійно передав надлишки електроенергії до Польщі, додали у міністерстві.

Енергосистема України, як вказано, працює стабільно та збалансовано.

Стан мереж

Увечері на високовольтній підстанції на Полтавщині, як повідомляється, відключалось обладнання, в результаті знеструмились побутові споживачі операторів системи розподілу на Харківщині та Полтавщині, промисловість, залізниця (зафіксовано порушення у русі потягів). Протягом години всіх споживачів заживлено, вказали у Міненерго.

Ситуація на ЗАЕС

"Рівень води у ставку-охолоджувачі становить 15,49 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції", - повідомили у Міненерго.

Імпорт та експорт

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії - до 400 МВт. Також передбачається незначний експорт.