ataka-droniv-na-tatarstan-v-oon-zasudyly-udar-ta-nazvaly-tsyvilnoiu-infrastrukturoiu-zavod-z-vyrobnytstva-shakhediv

Атака дронів на татарстан: в ООН засудили удар та назвали "цивільною інфраструктурою" завод з виробництва "шахедів"

 • 21892 переглядiв

Після атаки безпілотника на російський завод у татарстані, який виробляє дрони-камікадзе "шахеди" в ООН закликали припинити атаки на "цивільну інфраструктуру".

Коментуючи атаку безпілотників на завод із виробництва "шахедів" у татарстані, в ООН закликали відмовитись від атак на "цивільну інфраструктуру". Про це пише УНН з посиланням на заяву прессекретар генерального секретаря ООН Стефана Дюжарріка під час брифінгу. 

Деталі

Так, у відповідь на запитання журналіста про ставлення ООН до атаки безпілотників на підприємство у татарстані, яке працює на ВПК рф, Дюжаррік назвав його "цивільною інфраструктурою".

Ми виступаємо проти усіх нападів на цивільну інфраструктуру та закликаємо припинити їх

- сказав Дюжаррік. 

Доповнення

Директор Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олександр Рувін раніше розповів про особливості "шахедів" російського виробництва.

Частини й уламки яких мають маркування серії "Ы" − перехідна версія зброї, яка, ймовірно, зібрана вже на території росії. "Інновацією" росіян стали підписи на елементах "Shaheed 136". У буквальному сенсі можемо вважати, що це своєрідний звіт відповідальної особи за підготовку збірки певної частини дрона. "Пакувальники" залишають свої "автографи" на внутрішній частині корпусу безпілотника. Щиро сподіваємося, що така "сучасна" технологія зрештою допоможе швидше ідентифікувати та притягнути російських злочинців до відповідальності. Водночас, на жаль, традиційно ідентифіковані компоненти не російського виробництва, а саме: США, Канади та Японії

- зазначив Рувін.

Нагадаємо

Представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов заявив, що на одному з підприємств, яке було атаковане БПЛА у татарстані, було виробництво "зі складання "шахедів" та "гераней".

Атака на НПЗ в Татарстані: джерела повідомили, що це операція СБУ та ГУР02.04.24, 12:30 • [views_0]