ataka-iranu-na-izrail-vyklykala-khaos-v-aviatsiinomu-rusi-reuters

Атака Ірану на Ізраїль викликала хаос в авіаційному русі – Reuters

 • 16604 переглядiв

Міжнародні авіакомпанії зіткнулися з серйозними перебоями в польотах через ракетні та безпілотні атаки Ірану на Ізраїль, що призвело до скасування та зміни маршрутів рейсів між Європою та Азією.

Міжнародні авіакомпанії зіткнулися з перебоями у польотах після того, як спроба Ірану завдати удару по Ізраїлю ще більше скоротила можливості для літаків, що курсують між Європою та Азією. Про це повідомляє Reuters, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що міжнародні авіакомпанії зіткнулися з перебоями в польотах після того, як ракетні та дронові атаки Ірану на Ізраїль ще більше звузили можливості для літаків, які курсують між Європою та Азією.

За останні два дні щонайменше десять авіакомпаній були змушені скасувати або змінити маршрути польотів, в тому числі Lufthansa, Qantas, United Airlines і Air India.Засновник групи Opsgroup, яка стежить за повітряним простором і аеропортами, Марк Зі повідомив, що це було найбільшим порушенням авіаперевезень з часів теракту у Всесвітньому торговому центрі в Нью-Йорку 11 вересня 2001 року.

Відтоді у нас не було ситуації, коли так швидко закривалася така кількість різних повітряних просторів, і це створює хаос",

- сказав експерт, додавши, що перебої, ймовірно, триватимуть ще кілька днів.

Останні проблеми з маршрутами є ударом по галузі, яка вже зіткнулася з безліччю обмежень через конфлікти між Ізраїлем і ХАМАС, а також росією і Україною.

Доповнення

Повітряний простір Ірану використовується авіакомпаніями, що здійснюють рейси між Європою та Азією, і ці перевізники будуть обмежені двома життєздатними альтернативними маршрутами: або через Туреччину, або через Єгипет і Саудівську Аравію, сказав Зі.

Ізраїль закрив свій повітряний простір у суботу, 13 квітня, а потім знову відкрив його вранці 14 квітня. Йорданія, Ірак та Ліван також відновили польоти над своїми територіями після закриття.

Найбільші авіакомпанії Близького Сходу, зокрема Emirates Airlines, Qatar Airways та Etihad Airways, заявили, що відновлять роботу в регіоні після скасування або зміни маршруту деяких рейсів.

Нагадаємо

Іран здійснив масовані атаки з використанням близько 300 безпілотників і ракет проти Ізраїлю, які Україна рішуче засудила як абсолютно неприйнятні, безвідповідальні дії, що несуть ризик подальшої ескалації на Близькому Сході.

Ізраїльські військові передали уряду список "варіантів відповіді" на ракетний удар Ірану15.04.24, 12:59 • [views_0]