ataka-kloniv-tri-zuba-na-odnomu-okruzi-u-chernigivskiy-oblasti

Атака клонів: три Зуба на одному окрузі у Чернігівській області

 • 19311 переглядiв

КИЇВ. 27 червня. УНН. У народні депутати від Чернігівської області йдуть три кандидати з прізвищем Зуб, передає УНН з посиланням на сайт Центральної виборчої комісії.

Йдеться про кандидатів в нардепи по 209-му округу (Ніжин). Там балотуються кандидат від партії "Слуга народу", керівник чернігівського онкодиспансеру Зуб Валерій Олексійович і його "клони-чужаки": чоловік з таким же прізвищем, проте з Кіровоградської області - Зуб Григорій Леонідович і Зуб Валерій Васильович з Дніпропетровської області.

Про те, що "слуга народу" Валерій Зуб йде в нардепи по 209-му округу, стало відомо 21 червня.

Але вже через два дні на сайті ЦВК з'явився Григорій Зуб, а ще через два - дніпропетровський Валерій Зуб.

Перший - Григорій Зуб, самовисуванець, вихователь - хореограф в кіровоградській школі-інтернаті.

Інтернат - державний і підпорядковується Кіровоградській ОДА, іншими словами керівнику області. Кіровоградський "клон" Валерія Зуба може бути пов'язаний з його опонентом - чинним народним депутатом від партії "Народний Фронт" Олександром Кодолою.

Справа в тому, що у властивостях файлу програми кандидата на сайті ЦВК залишився автор документа - Роман Бобровицький. Людина з таким ім'ям і прізвищем працює в рекламному агентстві Room-Print, а в друзях на Facebook у нього багато представників і підписників депутата від "Народного Фронту" Геннадія Кривошеї.

Сам Кодола зв'язок із "клоном" Валерія Зуба спростовує. "Не маю до цього ніякого відношення", - зазначив він у коментарі УНН.

Другий "клон" - Валерій Зуб з Дніпропетровської області проживає у селі Троїцьке, має професійно-технічну освіту. Працює Зуб комірником на підприємстві ТОВ "Снек Продакшн". Ця компанія мала стосунок до сім'ї "радикала" Сергія Рибалки, а він своєю чергою - до Олега Ляшка.

Ще один кандидат, який не клон, але зі схожим прізвищем - Зубицька Любов з Броварів очолює адвокатське об'єднання "Альянс Консалтинг Груп". Нагадаємо, в Броварах також є будівельна компанія "Альянс Новобуд", яка входить в орбіту колишнього власника банку "Михайлівський", бізнесмена Віктора Поліщука. З оточення Поліщука по округу № 209 балотується Анатолій Гунько - скандальний фігурант гучного кримінального провадження зі знищення ДП "Радіопередавальний центр" в Броварах.

Цікаво й те, що у властивостях файлу програми кандидата Зубицької теж залишився автор документа - Євген Магда. Людина з таким ім'ям і прізвищем - відомий політолог.

Тим часом, реєстрація клонів кандидатів у народні депутати може підпадати під ознаки кримінального злочину, коментує координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Чернігівській області Наталія Висиканець.

"Ми такі речі часто фіксуємо. Далі - справа за правоохоронцями, вони повинні розслідувати, чому це відбувається. Такі факти, ймовірно, мають ознаки шахрайства, за що в нашій країні передбачена кримінальна відповідальність", - зазначила вона.

Так, окремі кандидати розраховують потрапити в Раду шляхом клонування імен та прізвищ. Або ж - за рахунок чужого бренду, коментує Висиканець.

"Мають місце факти використання чужого розкрученого бренду - шляхом використання символіки, окремих частин логотипу, в схожих кольорах", - додала вона.

Українські Національні Новини

Політика