ataka-poblizu-zolotogo-v-oon-zaklikali-proyaviti-politichnu-volyu

Атака поблизу Золотого: в ООН закликали проявити політичну волю

 • 16082 переглядiв

КИЇВ. 18 лютого. УНН. В ООН стурбовані повідомленнями про сьогоднішнє порушення режиму припинення вогню на сході України з використанням важкого озброєння. Про це заявила заступник Генерального секретаря ООН з політичних питань і миробудівництва Розмарі ДіКарло на засіданні Ради безпеки ООН, передає кореспондент УНН.

"Відрадно, що за самітом ("нормандської четвірки - ред.) у Парижі пішов обмін ув'язненими, а також прогрес в обговоренні додаткових районів розведення. Однак ці надихаючі ознаки носять обмежений характер і можуть легко бути звернені назад. Сьогоднішнє тривожне повідомлення про серйозні порушення припинення вогню вздовж лінії зіткнення в районі Золотого, а також, як стверджується, застосування важкої техніки викликають тривогу і нагадують про те що у відсутності постійної політичної волі існує реальна небезпека того, що знову виникне насильство", - сказала вона.

ДіКарло висловила надію, що Рада безпеки закличе всі зацікавлені сторони зробити все можливе, щоб забезпечити позитивну динаміку в переговорах, а також "проявити політичну волю і гнучкість, щоб досягти домовленості з ключових кроків".

Нагадаємо, вранці 18 лютого бойовики атакували українські позиції поблизу Новотошківського на Донбасі.

В результаті бойових дій загинув один український захисник, ще четверо отримали легкі поранення.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що ворожа атака поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхово, Кримське, Хутір Вільний на Донбасі є спробою зірвати мирний процес.

Українські Національні Новини

Політика