atomni-submarini-rf-proveli-navchalnu-duel

Атомні субмарини РФ провели навчальну дуель

 • 8775 переглядiв

КИЇВ. 10 березня. УНН. Атомні підводні човни російського північного флоту "Юрій Долгорукий" і "Обнінськ" провели торпедні стрільби на глибоководних полігонах в Баренцевому морі, передає УНН з посиланням на ВВС.

За словами співробітника прес-служби, стрільби проводилися "в дуельному режимі", торпеди були звичайними, але не оснащувалися бойовою частиною. У прес-службі флоту не змогли пояснити, чи означає "дуельний режим", що торпеди потрапляли в корпус субмарин.

Під час навчальних пусків кожен підводний човен випустив по одній торпеді, які після завершення навчань були виявлені і підняті катером-торпедоловом.

Стратегічний атомний підводний човен К-535 "Юрій Долгорукий" проекту 955 "Борей" крім торпед озброєний міжконтинентальними балістичними ракетами Р-30 "Булава".

Крім "Долгорукого" в російському ВМФ є ще дві АПЛ цього класу - "Олександр Невський" і "Володимир Мономах" в складі Тихоокеанського флоту. Будується АПЛ "Князь Володимир" того ж проекту, що планується передати Північному флоту.

Б-138 "Обнінськ" - радянський торпедний атомний підводний човен проекту 671РТМ (К) "Щука", увійшов до складу флоту в 1991 році.

Раніше міністр оборони РФ С.Шойгу заявив про можливість заміни ядерних сил для стримування на іншу зброю.

Українські Національні Новини

Новини Світу