avakov-diplomatu-ssha-efektivnist-azovu-ye-prichinoyu-gibridnikh-sprob-zupiniti-yogo

Аваков - дипломату США: ефективність "Азову" є причиною гібридних спроб зупинити його

 • 13274 переглядiв

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. Спроба дискредитації спецпідрозділу Національної гвардії України "Азов" є знаком якості його боротьби за Незалежність та територіальну цілісність України. Про це міністр внутрішніх справ повідомив сьогодні під час зустрічі з головою місії США пані Крістіною Квін, коментуючи офіційну позицію України щодо інформаційної кампанії з дискредитації підрозділу "Азов", повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу МВС.

"Ганебна інформаційна кампанія про начебто розповсюдження нацистської ідеології серед особового складу окремого загону спецпризначення "Азов" військової частини 3057 Східного оперативно-територіального об’єднання НГУ є навмисним намаганням дискредитувати підрозділ "Азов" та Нацгвардію України, перш за все, у свідомості міжнародних партнерів України, спровокувати кризу у відношеннях з нашими союзниками, послабити позицію нашої держави у світі. Саме бойова ефективність спецпідрозділу "Азов" у захисті держави від військової агресії – справжня причина намагання зупинити його іншим, гібридним, методом. Сподіваюсь, що чесна і відкрита позиція України і наведені факти будуть враховані нашими партнерами та соратниками по боротьбі щодо захисту демократії. Ми разом дамо відсіч цим брудним і підступним методам", - зазначив Аваков.

За його словами, підрозділ спеціального призначення "Азов" військової частини 3057 Східного оперативно-територіального об’єднання НГУ є законним регулярним підрозділом Нацгвардії. Особовий склад підрозділу зразково виконує службово-бойові завдання із захисту Батьківщини, заявив він.

Нагадаємо, 40 членів Палати представників США підписали звернення до Держсекретаря США Майка Помпео з вимогою внести полк “Азов” та дві праворадикальні організації в Європі до списку іноземних терористичних організацій.

Українські Національні Новини

Політика