avakov-pokazav-video-pro-brudni-makhinatsiyi-v-ukrayinskomu-futboli

Аваков показав відео про "брудні махінації" в українському футболі

 • 19308 переглядiв

КИЇВ. 22 травня. УНН. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков показав матеріали оперативного відео, де наведені цифри і показаний механізм "брудних махінацій" в укранських футболі. Відео міністр оприлюднив у Facebook за результатами спецоперації з припинення діяльності злочинних груп, які організували розгалужену систему "договірних" футбольних матчів, передає УНН.

"Завершилася фундаментальна поліцейська спецоперація з припинення діяльності злочинних груп, які організували розгалужену систему "договірних" матчів з футболу. Більше двох років Департамент захисту економіки Нацполіції вів спостереження і документував активну роботу п'яти злочинних груп з організації договірних матчів зі заздалегідь "фіксованим" результатом", - зазначив він.

З його слів, для отримання "правильного" рахунки у матчі, "використовувалися будь-які методи: від підкупу гравців, арбітрів, власників клубів до залякування та погроз". "Суми "винагороди" за потрібний результат - перемогу чи нічию - становили від 30 до 100 тисяч гривень", - додав міністр.

"Заздалегідь знаючи результат гри, учасники злочинних груп робили ставки в букмекерських конторах, зареєстрованих в країнах Азії, і отримували величезні прибутки. Завдяки анонімності, непрозорості і безконтрольності тоталізаторів в цих країнах, своєрідний "футбольний бізнес" приносив організаторам до 5 мільйонів доларів щорічно", - додав Аваков.

"У наведеному нижче ролику представлені дозволені слідством до оприлюднення матеріали оперативного відео, наведені цифри і показаний механізм брудних махінацій", - повідомив він про відео.

Нагадаємо, правоохоронці провели масові обшуки у справі про футбольну корупцію.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП