avakov-priyikhav-u-novi-sanzhari-na-tli-paniki-cherez-koronavirus

Аваков приїхав у Нові Санжари на тлі паніки через коронавірус

 • 23752 переглядiв

КИЇВ. 20 лютого. УНН. Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков прибув в Нові Санжари на Полтавщині, куди повинні доставити українців, евакуйованих з китайського Уханя, і поспілкувався з місцевими жителями, які вийшли на акцію протесту, передає кореспондент УНН.

"Ці люди, ми їх взяли в особливу ситуацію, вони не в звичайній ситуації. Ми вважаємо, у них ризики більші були. Подивилися - у всій країні 16 або 18 санаторіїв було, які більш-менш підходять. Вибрали цей... Я з жалем виявив, що у нас немає в пустелі або на острові виділеної бази", - сказав міністр.

Він пояснив місцевим, що українські громадяни майже 2 тижні перебували в своїх будинках в Китаї і не виходили на вулицю на тлі спалаху коронавірусу, перед посадкою на літак їх двічі перевірили.

"Ваш санаторій підходить тому, що він ізольований, в ньому ізольована система каналізації, ми повністю будемо охороняти", - додав Аваков.

Нагадаємо, евакуйовані українці з Китаю будуть перебувати на карантині в санаторії в селищі Нові Санжари в Полтавській області, де за ними спостерігатимуть кваліфіковані лікарі і медсестри.

Як повідомляв УНН, у селищі Нові Санжари Полтавської області, куди повинні перевезти евакуйованих з китайського міста Ухань українців, мітингувальники перекрили дорогу міжрегіонального значення. 

Українські Національні Новини

Політика