avakov-slidchiy-eksperiment-u-spravi-markiva-dovodit-yogo-absolyutnu-nevinuvatist

Аваков: слідчий експеримент у справі Марківа доводить його абсолютну невинуватість

 • 14410 переглядiв

КИЇВ. 5 червня. УНН. Щойно в Італії завершиться карантин, відбудеться апеляційний суд у справі Віталія Марківа. У свою чергу, Міністерство внутрішніх справ провело слідчий експеримент, що доводить невинуватість останнього у вбивстві. Про це розповів міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час години запитань до уряду у ВР, передає кореспондент УНН.

"Декілька тижнів тому був слідчий експеримент, який 100% доводить, що пан Марків не міг бути причетним навіть фізично, навіть на відстані до цього вбивства. Тому ми вважаємо, що Марків має бути вільним. Дуже хочу, щоб це сталось у найближчі місяці", - заявив Аваков.

Так, саме після завершення карантину в Італії відбудеться апеляційний суд у справі Марківа.

"Зараз ми очікуємо кінця карантину в Італії, буде оголошення засідання апеляційного суду, де впевнені, що у нас вкрай добрі позиції, і продовжимо дипломатичні зусилля на рівні між урядами. Окрім того, ми минулого року поновили розслідування щодо обставин вбивства пана Рокеллі", - підкреслив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посол України в Італії закликав італійські ЗМІ розглядати справу Марківа в контексті агресії РФ.

Аваков нагадав, що у лютому президент Володимир Зеленський мав перемовини з президентом, прем'єр-міністром Італії та папою Римським Франциском, де підіймалось питання звільнення Марківа.

"Звільнення Віталія Марківа, який у 2013 році прибув в Україну з Італії битися за Україну - важлива справа. Ми впевнені, що звинувачення у причетності до вбивства італійського журналіста повністю сфальсифіковані та є спецоперацією спецслужб РФ, що реалізовується на території Італії", - резюмував Аваков.

Нагадаємо, що у Слов’янську група експертів провела слідчий експеримент у кримінальному провадженні Нацполіції про обставини загибелі італійського фоторепортера Андреа Роккеллі та російського перекладача Андрія Миронова 24 травня 2014 року. Попередній висновок свідчить про те, що постріли лунали з місця, яке контролювали бойовики.

Нагадаємо, італійський суд засудив нацгвардійця Віталія Марківа до 24 років ув’язнення. Пізніше суд присяжних в італійському місті Павія опублікував мотиваційну частину вироку Марківа.

До вироку нацгвардієць Віталій Марків з подвійним громадянством України та Італії кілька років перебував під вартою у в’язниці в Італії за звинуваченням у загибелі італійського фотокореспондента Андреа Роккеллі на Донбасі. Так, 30 червня 2017 року італійські правоохоронці заарештували його в аеропорту Болоньї, коли він з дружиною приїхав у відпустку до своєї матері — вона живе в області Марке.

Україна заперечує причетність бійця Національної гвардії до смерті італійського репортера Андреа Роккеллі і його російського перекладача Андрія Миронова, загиблих 24 травня 2014 року поблизу Слов’янська, окупованого тоді проросійськими силами.

Українські Національні Новини

Політика