avakov-vvazhaye-scho-60-tikh-khto-prozhivaye-v-ordlo-khochut-v-ukrayinu

Аваков вважає, що 60% тих, хто проживає в ОРДЛО хочуть в Україну

 • 8338 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. Серед мешканців окупованих територій 605 хочуть жити в Україні. Про це заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков на відкритті IX Національного експертного форуму у Києві, передає кореспондент УНН.

“60% людей, які проживають на окупованій території, хочуть жити в Україні. 20% бояться перехідного періоду, а ще 20% — хочуть в Росію. В України ніколи не було інших варіантів — окрім як захищати саму себе. Мова йде про життя і цілісність нашого народу”, — сказав міністр.

Під час форуму міністр представив свій план деокупації Донбасу — механізм поступових кроків, що враховує миротворчу місію.

Нагадаємо, раніше Аваков вже обговорив з представниками Атлантичної ради план майбутньої деокупації Донбасу

Він пояснив, що деокупація та реінтеграція Донбасу має відбуватися за принципом "малих кроків". Кожен крок має доводити громадянам України, які живуть на Донбасі, що з Україною їм краще, ніж з окупаційним режимом: якість життя, доступ до комунальних, освітніх, пенсійних послуг, соціальних гарантій, доступ до українських біометричних паспортів, які дозволяють вільно пересуватися країнами Європи, доступ до громадянських прав, реконструкція доріг, мостів, систем комунікації, освіта і тощо

За його словами, така тактика дасть можливість протягом 5-7, можливо 10 років пройти шлях реабілітації.

Українські Національні Новини

Політика