avakov-zayaviv-scho-v-ukrayini-vpiznali-prichetnogo-do-vivezennya-yanukovicha-napadnika-z-solsberi

Аваков заявив, що в Україні впізнали причетного до вивезення Януковича "нападника з Солсбері"

 • 14586 переглядiв

КИЇВ. 2 жовтня. УНН. В Україні впізнали причетного до нападу у британському Солсбері та вивезення з нашої держави колишнього президента Віктора Януковича, співробітника спецслужб РФ. Про це під час зустрічі з міністром з питань безпеки Великої Британії Беном Воллесом, заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, повідомляє УНН з посиланням на прес-службу МВС.

У Міністерстві повідомили, що Арсен Аваков зазначив, що в Україні впізнали одного з учасників атаки в Солсбері, офіцера ГРУ РФ, який був причетний до вивезення екс-президента втікача Януковича з України.

Своєю чергою, міністр з питань безпеки Великої Британії Бен Воллес заявив, що те, що Росія зробила в Криму, на Донбасі та в Солсбері, вона може зробити в будь-якій країні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Односельці полковника Чепіги впізнали “Боширова” на фотографіях

"Ми високо цінуємо нашу співпрацю з Україною, країною яка перебуває на форпосту у боротьбі з кібератаками та гібридною війною. Незаконна анексія Криму, напад у Солсбері та кібератаки по світу свідчать, що це може повторитися будь-де. Саме тому важливо, що ми як близькі партнери співпрацюємо та усвідомлюємо небезпеку з боку Росії. Мені приємно бачити таку плідну співпрацю з Україною", – сказав Бен Воллес.

Як повідомляв УНН, Bellingcat і The Insider остаточно встановили особу одного з підозрюваних в отруєнні Сергія і Юлії Скрипалів і у вбивстві британської підданої Доун Стерджесс.

4 березня екс-співробітник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були знайдені без свідомості з отруєнням невідомою речовиною на лавці в торговому центрі в британському місті Солсбері. Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що Скрипаля та його дочку отруїли нервово-паралітичною речовиною, розробленою в Росії.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП