avariya-na-gazoprovodi-pid-lubnami-dosi-pomitne-fakelne-gorinnya-do-metra-zavvishki

Аварія на газопроводі під Лубнами: досі помітне факельне горіння до метра заввишки

 • 12345 переглядiв

КИЇВ. 9 січня. УНН. На 18 годину 9 січня через аварію на магістральному газопроводі "Уренгой-Помари-Ужгород" відключення населених пунктів від газопостачання немає, на місці розгерметизації досі спостерігається незначне факельне горіння висотою до 1 м над землею. Про це УНН повідомили у пресслужбі ДСНС України.

“Станом на 17:52 за інформацією ТОВ “Оператор ГТС України” відключення населених пунктів від газопостачання немає", - вказали у ДСНС.

На місці події залучено 13 рятувальників та 3 одиниці техніки ДСНС. Додатково від ДСНС до місця слідують 33 рятувальників та 6 одиниць техніки.

До найближчого населеного пункту - села Халепці - близько 10 км. О 16:05 перекрито подачу газу на дану ділянку, додали у ДСНС.

"Жертв та постраждалих немає. На місці розгерметизації спостерігається незначне факельне горіння висотою до 1 м над землею", - зауважили у відомстві.

Тим часом відділ комунікації поліції Полтавської області повідомив, що про інцидент дізналися від мешканки Лубен близько 16:00.

"На місце події виїхала слідчо-оперативна група, наряди ДСНС та працівники газової служби. Попередньо встановлено, що неподалік села Єнківці на відстані близько 3-х кілометрів серед поля спостерігається горіння на місці, де залягає газопровід високого тиску. Про наявність потерпілих інформація відсутня. Поліція охороняє периметр пожежі, щоб ніхто з цивільних не потрапив у небезпечну зону та не постраждав. Обставини події з'ясовуються", - вказали у поліції.

За даними ОГТСУ, аварія, яка сталася на магістральному газопроводі ОГТСУ “Уренгой-Помари-Ужгород” у Полтавській області, не загрожує транзиту газу.

За даними пресслужби ДСНС, розгерметизація газопроводу “Уренгой-Помари-Ужгород” з послідуючим факельним горінням сталася 9 січня о 15:53 на полі поблизу села Халепці Лубенського району на Полтавщині. 

Додамо, за даними ОГТСУ, експортний газопровід “Уренгой-Помари-Ужгород”, збудований у 1982-1984 роках, з’єднав Уренгойське газове родовище та газові родовища півночі Західного Сибіру у Росії із українським Ужгородом та кінцевими споживачами Центральної та Західної Європи.

Нагадаємо, раніше у компанії “Лубнигаз”повідомили, що на магістральному газопроводі, який обслуговує “Оператор газотранспортної системи України” стався вибух на ділянці поблизу села Калайдинці на Полтавщині.

Як повідомляв УНН, за даними поліції області, наразі невідомо про жертви чи постраждалих внаслідок пожежі та вибуху.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП