avariya-na-kolektori-u-prilukakh-u-likvidatsiyi-dopomagayut-inshi-mista

Аварія на колекторі у Прилуках: у ліквідації допомагають інші міста

 • 14247 переглядiв

КИЇВ. 24 січня. УНН. З ліквідацією наслідків аварії на міському колекторі у Прилуках Чернігівської області, яка сталася 19 січня, обладнанням допомагають Житомир і Київ. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Наразі ліквідовувати наслідки аварії вже допомагають міста Житомир - насосним обладнанням та заглушками для систем водовідведення, та Київ - технікою та насосним обладнанням. До Прилук для вивчення ситуації виїхав мій заступник Едуард Кругляк. Він проведе нараду щодо організації необхідних ремонтних робіт із залученням всіх відповідних служб, а також щодо функціонування у місті всіх систем життєзабезпечення, включаючи тепло- та водопостачання. Ситуація під контролем", - зазначив урядовець.

Він також додав, що організацією ремонтних робіт у місті займається заступник міського голови Руслан Котляр. 

За даними Прилуцької міськради, про аварію на самоплинному каналізаційному колекторі стало відомо 19 січня, коли мешканці близько десяти будинків по вулиці Шевченка та прилеглих до неї вулиць повідомили, що їхні подвір'я почали затоплювати стічні води з місцевих каналізаційних люків. Вказано, що працівники комунального підприємства відразу почали відкачувати воду з каналізаційних колодязів, але потужностей обладнання не вистачало. Тож тоді вирішили перекрити воду в місті, щоб зменшити тиск на закупорену ділянку каналізації. Згодом, як зазначається, воду в місто почали подавати за стабільним графіком.

Нагадаємо, кількаметровий провал землі у Києві стався через корозію труби.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП