avariya-na-zaporizkiy-tes-energopostachannya-v-energodari-vidnovleno

Аварія на Запорізькій ТЕС: енергопостачання в Енергодарі відновлено

 • 27329 переглядiв

КИЇВ. 3 лютого. УНН. Запорізька ТЕС повністю відключилася від енергосистеми через замикання на підстанції "Луч" Запоріжжяобленерго. Зупинка станції призвела до короткочасного відключення світла в Енергодарі, але в даний момент енергопостачання міста відновлено. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу ДТЕК Запорізька ТЕС.

Цитата

"Сьогодні, о 19:25 ДТЕК Запорізька ТЕС повністю відключилася від енергосистеми через замикання на підстанції "Луч" Запоріжжяобленерго. Через замикання на підстанції спрацював захисту на блоках Запорізької ТЕС, що не дозволило допустити більшої аварії", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що на момент події в роботі було задіяно 3 енергоблоки, сумарною потужністю 750 МВт. Енергетики планують почати пускові операції на блоках ТЕС протягом декількох годин.

"Зупинка станції призвела до короткочасного відключення світла в Енергодарі, але в даний момент енергопостачання міста відновлено", - йдеться у повідомленні.

Для збалансування роботи енергосистеми України ДТЕК працює у повному складі обладнання. Компанія синхронізує свої дії з НЕК Укренерго.

Варто нагадати

Депутат Енергодарської міськради Анатолій Анохін повідомив, що в Енергодарі і Дніпрорудному зникло світло і вода. Причиною може бути "серйзна аварія на ТЕС".

Згодом в мережі з'явилося відео з Енергодара, яке поширив один з місцевих жителів в Instagram. На кадрах видно пожежне авто, а також частина міста, яка залишилися без світла.

Українські Національні Новини

Суспільство