avariya-poyizdiv-v-gretsiyi-kilkist-zhertv-zrosla-do-57-detali-rozsliduvannya

Аварія поїздів в Греції: кількість жертв зросла до 57. Деталі розслідування

 • 1060681 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. Кількість загиблих внаслідок краху поїздів у вівторок у Греції збільшилося до 57 людей, повідомив коронер ВВС, передає УНН.

Деталі

Представник пожежної охорони Василіс Вартакояніс сказав, що температура всередині першого вагону, який загорівся, досягла 1300°C, через що «важко ідентифікувати людей, які знаходилися всередині».

Місцеві ЗМІ повідомляють, що понад 10 людей все ще вважаються зниклими безвісти, оскільки в Греції дотримується триденної національної жалоби.

Сім'ї надали зразки ДНК, щоб допомогти в ідентифікації, результати очікуються пізніше у четвер.

Затриманий начальник станції міста Лариса, за повідомленнями грецьких державних ЗМІ, був призначений на свою роль близько місяця тому. Державне телебачення повідомило, що начальник станції пройшов навчання, але не має досвіду.

«Вони все звалять на начальника станції. Він був навчений, але недосвідчений. Його в жодному разі не можна було призначати на центральну станцію, як Ларису, і на одного нього», - йдеться в повідомленні.

«Він завершив своє навчання, але пробув там [на цій посаді] місяць».

Запис розмови між машиністом поїзда та начальником станції, опублікований на веб-сайті Proto Thema, передбачає, що останній сказав машиністу продовжувати рух після червоного сигналу зупинки.

«- Лариса слухає? — сказав водій, звертаючись до начальника станції», — йдеться у записі.

«Слухає… проходьте червоний сигнал на виході до сигналу входу на станцію», — відповів начальник станції.

Але цей наказ не видався водієві таким дивним, оскільки сигнальна система була несправною, повідомляє Proto Thema.

Раніше

Інцидент стався незадовго до півночі у вівторок. Пасажирський поїзд, у якому перебувало 350 осіб, зіткнувся з товарним поїздом після того, як обидва опинилися на одному шляху, внаслідок чого передні вагони спалахнули.

Багато хто в Греції розглядає аварію як нещасний випадок, а профспілка звинуватила уряди, що змінюють один одного, в «неповазі» до грецьких залізниць, що призвело до цього «трагічного результату».

Міністр транспорту країни подав у відставку через інцидент, заявивши, що він візьме на себе відповідальність за «давні невдачі» влади щодо ремонту залізничної системи, непридатної для 21 століття.

Тим часом уряд пообіцяв провести незалежне розслідування, яке, як він обіцяє, відновить справедливість.

Але прем'єр-міністр Кіріакос Міцотакіс припустив, що винна «трагічна людська помилка».

Українські Національні Новини

Новини Світу