avariya-sudna-bilya-beregiv-turechchini-mzs-perevirit-pokhodzhennya-vugillya

Аварія судна біля берегів Туреччини: МЗС перевірить походження вугілля

 • 16053 переглядiв

КИЇВ. 9 січня. УНН. Україна перевірить походження вугілля, яке везло вантажне судно з українськими моряками на борту, що зазнало аварії біля берегів Туреччини. Про це заявив, у середу, міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає кореспондент УНН.

"Стосовно походження вугілля - ми це перевіряємо. Ми знаємо про російські спроби змішувати вугілля з окупованих територій і російське, і вивозити, при цьому не тільки до Туреччини. Ми працюємо з нашими партнерами, щоб зробити відповідне розслідування, і не тільки стосовно цього, а й з деякими іншими країнами у нас є обґрунтовані підозри, що були спроби вивозити це вугілля не тільки до Туреччини", - сказав міністр.

Клімкін підкреслив, що це дуже принципове питання, і з цього приводу він провів розмови з партнерами України в ЄС.

"У нас є також інформація, що були російські спроби вивозити таке міксоване, змішане вугілля і до деяких європейських країн", - додав дипломат.

Водночас, за його словами, українське посольство разом з закордонними партнерами зараз намагається надавати всю можливу допомогу потерпілим морякам. Повернення моряків на батьківщину залежатиме від їхнього стану, зауважив він.

Нагадаємо, за результатами упізнання ідентифіковано 2 тіла, які вчора були підняті рятувальниками біля берегів Туреччини, де у понеділок затонуло вантажне судно з українськими моряками на борту.

Українські Національні Новини

Суспільство