avariya-sukhovantazhu-u-chornomu-mori-nazvano-imena-zagiblikh

Аварія суховантажу у Чорному морі: названо імена загиблих

 • 30772 переглядiв

КИЇВ. 11 березня. УНН. Рятувальна операція членів "VOLGO-BALT 179" триває, але уже відомо, що у результаті аварії загинули капітан Борисенко Олександр та електромеханік Лисаченко Григорій, передає УНН із посиланням на повідомлення Державної служби з питань морського і річкового транспорту України.

Цитата

"Згідно з отриманою інформацією, рятувальна операція членів "VOLGO-BALT 179" триває. Місцезнаходження старшого помічника капітана Болатханова Рамзана встановлюється. З сумом повідомляємо, що Капітан Борисенко Олександр та Електромеханік Лисаченко Григорій загинули", - йдеться у повідомленні.

Деталі

Державна служба з питань морського і річкового транспорту України знаходиться на постійному зв'язку з рятувальниками і консулом України в Румунії.

Доповнення

За даними МЗС України, ВМС Румунії направили гелікоптер для транспортування критично постраждалої під час аварії сухогрузу у Чорному морі українки до лікарні Констанци, решта 9 врятованих українців з судна - у задовільному стані. Пошуки ще одного члена екіпажу продовжуються.

Пізніше стали відомі імена врятованих членів екіпажу.

Контекст

У Чорному морі біля берегів Румунії затонув суховантаж Volgo Balt 179, на якому перебувало 13 українців, двоє людей загинули. 10 моряків врятовані.

Згідно з даними VesselsValue, Volgo Balt 179 був побудований в 1973 році, а його нинішнім комерційним контролером є компанія Seatrans Consulting з Росії.

Українські Національні Новини

Суспільство