avariyu-na-gazoprovodi-pid-chabanami-planuyut-likviduvati-za-kilka-dniv

Аварію на газопроводі під Чабанами планують ліквідувати за кілька днів

 • 10823 переглядiв

КИЇВ. 15 вересня. УНН. Відновлення ділянки магістрального газопроводу поблизу Чабанів Київської області, де у ніч на вівторок сталася розгерметизація, займе 2-3 дні. Про це УНН повідомили у пресслужбі ТОВ “Оператор ГТС України”.

"Зараз на місці працює поліція та встановлюються причини аварії. По завершенню слідчо-оперативних дій ремонтні бригади ОГТСУ розпочнуть ліквідацію наслідків, за попередніми оцінками відновлення роботи цієї ділянки магістрального газопроводу займуть 2-3 дня", - йдеться у повідомленні.

В ОГТСУ також розповіли, що як тільки диспетчери отримали сигнал про падіння тиску, ділянку газопроводу, на якій сталась аварія, було відключено та локалізовано витік. "Було оперативно організовано відповідні переключення на інші газопроводи, тому транспортування газу споживачам не припинялось", - вказали у компанії.

Також там повідомили, що йдеться про магістральний газопровід КЗУ-1, що використовується для транспортування газу від газовидобувних підприємств в східних областях до підземних газосховищ в західному регіоні України. "Жертв та потерпілих немає. Постачання газу для споживачів організовано через інші газогони. Ця ситуація жодним чином не впливає на транзит газу до країн ЄС", - відзначили в ОГТСУ.

Нагадаємо, за даними ДСНС, 15 вересня близько 00:20 поблизу смт Чабани Києво-Святошинського району сталася розгерметизація магістрального газопроводу високого тиску діаметром 1020 мм (Київ-Захід України). О 1:10 перекрито подачу газу до газопроводу. Жертв та постраждалих немає.

У Міненергетики вказали, що транзит природного газу до Європи забезпечується в штатному режимі в заявлених об’ємах.

Українські Національні Новини

Економіка