aviabudivna-galuz-ukrayini-potrebuye-dostrokovoyi-derzhprogrami-ta-zbilshennya-derzhavnogo-zamovlennya-danilov

Авіабудівна галузь України потребує дострокової держпрограми та збільшення державного замовлення – Данілов

 • 16326 переглядiв

КИЇВ. 21 травня. УНН. Секретар РНБО Олексій Данілов на нараді щодо розвитку авіаційної галузі заявив, що авіабудівна галузь України потребує дострокової державної авіаційної програми та забезпечення вітчизняних підприємств державними замовленнями. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу РНБО.

"Під головуванням Секретаря РНБО Олексія Данілова відбулася нарада щодо розвитку авіаційної галузі України", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на думку представників авіаційної галузі, ДК "Укроборонпром" показав недостатню ефективність в управлінні державними авіаційними підприємствами, а поспішна корпоратизація окремих підприємств без урахування принципів державної військово-промислової політики може призвести до негативних наслідків.

"Секретар РНБО України підкреслив актуальність запровадження посади віцепрем’єр-міністра - міністра з питань оборонно-промислової політики. Серед ключових завдань в авіаційній галузі, визначених Президентом Зеленським, Данілов назвав, зокрема, створення національного авіаперевізника", - йдеться у повідомленні.

Торкаючись питання реформування ДК "Укроборонпром", Данілов застеріг від непродуманих рішень і наголосив на необхідності збереження унікального національного виробництва, наукової бази та кваліфікованих кадрів.

"Представники авіавиробників зазначили, що в умовах війни з РФ вони змогли самостійно довести документацію щодо виробництва провідних моделей літаків до 100%", - йдеться у повідомленні.

За словами Данілова, вітчизняна авіаційна школа є дійсно унікальною, українські авіапідприємства досягли успіху в імпортозаміщенні критичних наукомістких компонентів літаків.

"Данілов також наголосив на необхідності розробки довгострокової державної авіаційної програми та забезпеченні вітчизняних підприємств державними замовленнями", - повідомили в пресслужбі РНБО.

Нагадаємо, у Росії різко знизилося виробництво цивільних і військових літаків, вертольотів, безпілотників, космічних кораблів, міжконтинентальних балістичних ракет, а також комплектуючих до них.

Українські Національні Новини

Політика