aviakatastrofa-pid-chuguyevom-dnk-identifikatsiya-til-zagiblikh-trivatime-do-dvokh-tizhniv

Авіакатастрофа під Чугуєвом: ДНК-ідентифікація тіл загиблих триватиме до двох тижнів

 • 13627 переглядiв

КИЇВ. 28 вересня. УНН. Експертиза ДНК для того, щоб ідентифікувати тіла загиблих в авіакатастрофі військового літака Ан-26 на Харківщині, триватиме до 14 днів. Про це під час брифінгу повідомив глава Харківської ОДА Олексій Кучер, передає кореспондент УНН.

"Ми наполягали, щоб експертизи були проведені якомога скоріше. На цьому наполягав також і Президент України, і нам повідомлено, що експертизи можуть бути проведені навіть у скороченому режимі - до двох тижнів, до 14 днів", - сказав Кучер.

Він повідомив, що експертизи будуть проводитись у Харкові. З його слів, зразки вже відібрані від усіх родичів.

Нагадаємо, за словами голови держкомісії по розслідуванню причин катастрофи, віце-прем'єр-міністра Кабміну Олега Уруського, ідентифікація тіл триватиме 2-3 тижні.

Як повідомлялося раніше в УНН, 25 вересня о 20:45 під Чугуєвом на Харківщині впав літак. Всього на борту повітряного судна перебувало 27 осіб — члени екіпажу, курсанти і офіцери Харківського університету Повітряних Сил ЗСУ ім. Кожедуба: 25 загинули на місці, один із курсантів помер наступного дня від отриманих опіків. Ще одна людина наразі перебуває на лікуванні.

Також стало відомо, що було знайдено бортові самописці військового літака Ан-26, їх дослідження розпочнеться тільки після ідентифікації тіл загиблих.

У ДБР повідомили про чотири версії причин авіакатастрофи на Харківщині. Раніше попередню причину авіакатастрофи на Харківщині озвучив міністр оборони України Андрій Таран. За його словами, відбулася відмова датчика у лівому двигуні літака Ан-26.

Українські Національні Новини

Політика