aviakatastrofa-pid-chuguyevom-kerivnika-universitetu-ne-dopituvali

Авіакатастрофа під Чугуєвом: керівника університету не допитували

 • 17502 переглядiв

КИЇВ. 5 жовтня. УНН. Керівника Харківського національного університету повітряних сил імені Івана Кожедуба Олександра Турінського не викликали на допит через авіакатастрофу їхнього літака під Чугуєвом. Про це повідомив в ефірі телеканалу Zik голова Харківської ОДА Олексій Кучер, передає УНН.

“На моє питання, що мене власне турбує, а чи був допитаний керівник університету повітряних сил, це генерал-майор пан Турінський. Мені повідомили - ні. Знову ж таки, це всі зі слів слідчого (ДБР - ред.), з яким я сьогодні розмовляв. Вдумайтеся – голова Харківської ОДА вже запрошується на допит в рамках цієї трагедії. А практично головна дієва особа, це керівник університету, який відповідає за певні процеси організації польотів, він до цього часу не допитаний. Ми знаходимося в якомусь абсурді”, - сказав Кучер.

Раніше Кучер повідомив, що його викликали на допит у ДБР щодо авіакатастрофи під Чугуєвом.

Як повідомляв УНН, у Харківській області, під Чугуєвом, 25 вересня розбився військовий літак. На його борту перебувало 27 осіб — члени екіпажу, курсанти і офіцери Харківського університету Повітряних Сил ЗСУ ім. Кожедуба. 25 людей загинули на місці, один із курсантів помер від отриманих опіків у лікарні. Ще одна людина наразі перебуває на лікуванні.

Пізніше голова Харківської ОДА Олексій Кучер заявляв, що люди, які відповідали за посадку літака Ан-26, відповіли пілоту, який запросив посадку лише через хвилину, надавши пріоритет іншому борту.

Проте у Повітряних Силах ЗСУ заявили, що версія Кучера щодо авіакатастрофи Ан-26 - брехня.

Українські Національні Новини

Суспільство