aviakatastrofa-pid-chuguyevom-rozshifruvali-chorni-skrinki

Авіакатастрофа під Чугуєвом: розшифрували “чорні скриньки”

 • 47368 переглядiв

КИЇВ. 30 вересня. УНН. "Чорні скриньки" з літака Ан-26, який зазнав катастрофи під Чугуєвом на Харківщині, розшифрували, але ще будуть експертизи. Про це заявив головний інспектор Міністерства оборони Ігор Воронченко на засіданні комітету ВР з нацбезпеки та оборони та розвідки, передає кореспондент УНН.

“Версій остаточних немає. Чи то людський фактор, технічний фактор, чи зовнішній. Розшифрували "скриньки", але ще будуть експертизи”, — заявив Воронченко.

Нагадаємо, як заявляв віце-прем’єр-міністр України Олег Уруський, 28 вересня авіаційними експертами під контролем Державного бюро розслідувань розпочато процес дешифрування бортових самописців військового літака Ан-26, який впав на Харківщині. Процес дешифрування мав тривати орієнтовно 3-5 дні.

Як повідомлялося раніше в УНН, 25 вересня о 20:45 під Чугуєвом на Харківщині впав літак і загорівся. Всього на борту повітряного судна перебувало 27 осіб — члени екіпажу, курсанти і офіцери Харківського університету Повітряних Сил ЗСУ ім. Кожедуба: 25 загинули на місці, один із курсантів помер наступного дня від отриманих опіків. Ще одна людина наразі перебуває на лікуванні.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП