aviakatastrofa-u-chuguyevi-litak-sprobuyut-zibrati-do-pochatkovogo-stanu

Авіакатастрофа у Чугуєві: літак спробують зібрати до початкового стану

 • 49590 переглядiв

КИЇВ. 26 вересня. УНН. Уламки військового літака Ан-26, який впав у Чугуївському районі Харківської області, буде доставлено на спеціальний майданчик. Також експерти спробують зібрати його у початковий стан. Про це заявив віце-прем’єр-міністр України Олег Уруський в ефірі одного із телеканалів, передає кореспондент УНН.

"У нас у плані в першу чергу отримати бортовий самописець, щоб на підставі цього самописця зробити аналіз останніх хвилин життя цього транспорту. Після цього літак буде доставлено на спеціальний майданчик, де буде проведене фахівцями максимальне розбирання його у початковий стан", - сказав Уруський.

За його словами, наразі уламки літака нікуди не вивозили через те, що тривають слідчі дії на місці катастрофи.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України підтримав створення урядової комісії з розслідування причин авіакатастрофи літака Ан-26, що сталася 25 вересня 2020 року у Харківській області. Шмигаль повідомив, що комісія має подати звіт про свою роботу до 25 жовтня.

В Україні сьогодні офіційно оголошено День жалоби за загиблими в авіакатастрофі у Чугуєві.

Як повідомлялося раніше в УНН, вчора о 20:45 у Чугуєві на Харківщині впав літак. Всього на борту повітряного судна перебувало 27 осіб - члени екіпажу, курсанти і офіцери Харківського університету Повітряних Сил ЗСУ ім. Кожедуба: 25 загинули на місці, один із курсантів помер сьогодні зранку від отриманих опіків. Ще одна людина наразі перебуває на лікуванні.

За даними ДСНС, станом на 12:15, усього знайшли тіла 25 осіб, 1 особа померла в лікарні, 1 особа постраждала.

Також стало відомо, що було знайдено бортові самописці військового літака Ан-26, який впав у Чугуївському районі Харківської області, однак їх дослідження розпочнеться тільки після ідентифікації тіл загиблих.

Також у ДБР повідомили про чотири версії причин авіакатастрофи на Харківщині. Серед них: катастрофа внаслідок технічної несправності агрегатів літального апарату; катастрофа внаслідок неналежного виконання своїх службових обов'язків екіпажем; неналежне виконання службових обов'язків особами, які були відповідальними за керування польотами; неналежне технічне обслуговування літака та підготовки його до польоту.

Раніше попередню причину авіакатастрофи на Харківщині озвучив міністр оборони України Андрій Таран. За його словами, відбулася відмова датчика у лівому двигуні літака АН-26.

Повідомлялося, що на місці падіння військового літака на Харківщині розпочала работу комісія по розслідуванню причин катастрофи, а у СБУ повідомили деталі і хронологію авіакатастрофи.

Українські Національні Новини

Політика