aviakatastrofa-v-indoneziyi-rozshifrovka-danikh-z-chornikh-skrinok-mozhliva

Авіакатастрофа в Індонезії: розшифровка даних з "чорних скриньок" можлива

 • 17804 переглядiв

КИЇВ. 11 січня. УНН. Дані, що містяться на бортових самописцях Boeing 737, який зазнав катастрофи біля берегів Індонезії в суботу ввечері, отримані і їх можливо розшифрувати. Про це повідомляє euronews, передає УНН.

"Дані, що містяться на бортових самописцях Boeing 737, який впав у Яванське море в суботу ввечері, отримані і їх розшифровка можлива, повідомили водолази, які ведуть пошукові роботи на місці авіакатастрофи. Прилади знаходилися на відстані приблизно 150 метрів від місця падіння лайнера. Після короткої перерви пошук деталей фюзеляжу відновився рано вранці за місцевим часом", - повідомили в ЗМІ.

Зазначається, що як вдалося встановити, повітряне судно досягло висоти понад три кілометри, після чого почалося різке зниження, наступна відмітка, яку змогли зафіксувати, була на рівні 76 метрів. Незадовго до втрати зв'язку з диспетчерами літак відхилився від курсу.

"На пошуки лайнера висунулися кораблі ВМС Індонезії, а також 20 вертольотів. У пошуково-рятувальній операції беруть участь понад дві з половиною тисячі осіб", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, 9 січня стало відомо, що з літаком Boeing 737-500 рейсу SJ182 авіакомпанії Sriwijaya Air втратили зв'язок авіадиспетчери в Індонезії невдовзі після вильоту лайнера зі столиці країни Джакарти.

Пізніше було оголошено, що літак впав у воду недалеко від індонезійської столиці Джакарти через кілька хвилин після вильоту.

За даними міністерства транспорту країни, на борту перебувало 62 людини, у тому числі близько 10 дітей.

В Індонезії знайшли останки тіл пасажирів і уламки літака.

Українські Національні Новини

Новини Світу