avianosets-admiral-kuznyetsov-pidiyshov-do-beregiv-siriyi

Авіаносець "Адмірал Кузнєцов" підійшов до берегів Сирії

 • 11460 переглядiв

КИЇВ. 12 листопада. УНН. Авіаносна група російського Північного флоту, до складу якої входять крейсери "Петро Великий" і "Адмірал Кузнєцов", перебувають у східній частині Середземного моря, маневруючи біля берегів Сирії. Про це повідомив командир "Адмірала Кузнєцова" Сергій Артамонов в ефірі російського телебачення, передає УНН з посиланням на ВВС.

Авіаносна група Північного флоту попрямувала до берегів Сирії 15 жовтня.

Ця ударна група стала найбільшою російською ескадрою, яка з'явилася біля берегів Європи з 2014 року. Вона повинна поповнити вже розміщену біля берегів Сирії російське угруповання в складі 10 бойових кораблів.

Раніше російським судам, які йшли в Сирію, відмовили у дозаправці Іспанія і Мальта. У ЗМІ висловлювалися побоювання, що група не зможе дійти до місця призначення без дозаправки в портах середземноморських країн.

Однак в міноборони Росії тоді заявили, що російська корабельна авіаносна група повністю забезпечена необхідними запасами для виконання завдань в автономному режимі.

За словами командира крейсера "Петро Великий" Владислава Малаховського, повітряні судна інших держав "побоюються підходити" до російських кораблів на відстань ближче 50 кілометрів.

Росія збирає в Середземному морі авіаційну велику корабельну групу, яку їй не вдавалося жодного разу зібрати за всю пострадянську історію.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Авіаносець "Адмірал Кузнєцов" підійшов до берегів Сирії

     • 11460 переглядiв

    А.Шевченко назвав основні цілі роботи у збірній України

     • 8012 переглядiв

    Столичний суд дозволив обшуки у С.Шустера - П.Єлізаров

     • 15980 переглядiв

    Невідомий обікрав церковну лавку в столиці на 100 тис. грн

     • 8436 переглядiв