aviaregulyator-yes-prizupiniv-sertifikati-rosiyskikh-aviakompaniy

Авіарегулятор ЄС призупинив сертифікати російських авіакомпаній

 • 132083 переглядiв

КИЇВ. 14 березня. УНН. Агентство з авіаційної безпеки Європейського союзу (EASA) у понеділок опублікувало інформацію про реалізацію в авіаційному секторі обмежувальних заходів, введених Європейським союзом проти Росії після її військового вторгнення в Україну, пише УНН із посиланням на заяву регулятора.

Цитата

"EASA прийняло рішення призупинити дію всіх виданих нею сертифікатів, включаючи сертифікати на продукцію, деталі та прилади, а також сертифікати для організацій та пристроїв для навчання льотному моделюванню, якщо власник сертифікату знаходиться або проживає в Росії або іншим чином підлягає санкціям", - сказано в повідомленні.

Деталі

EASA також вирішила призупинити всі розслідування щодо заявок на сертифікацію від організацій та осіб, які перебувають або проживають в Росії, або іншим чином підпадають під санкції.

Агентство також не прийматиме жодних нових заявок на сертифікацію від організацій та осіб, які перебувають або проживають у Росії або іншим чином підпадають під санкції.

У списку призупинених сертифікатів: Аерофлот, S7, Волга-Дніпро, Уральські авіалінії, Газпромавіа та багато інших авіакомпаній.

Раніше

Євросоюз раніше ввів санкції, які забороняють постачання до Росії цивільних літаків та запчастин, а також їхнє техобслуговування та страхування. Також блок закрив для Росії свій повітряний простір.

Українські Національні Новини

Новини Світу