aviatsiia-polshchi-ta-soiuznykiv-pidnimalasia-v-nebo-na-kilka-hodyn-cherez-raketnu-ataku-rf-na-ukrainu

Авіація Польщі та союзників піднімалася в небо на кілька годин через ракетну атаку рф на Україну

 • 28566 переглядiв

Збройні сили Польщі спостерігали інтенсивну активність російської авіації, пов'язану з повітряними та ракетними ударами по Україні, що спонукало до вжиття заходів безпеки та розгортання польської та союзницької авіації, яке згодом було припинено через зниження рівня загрози.

Під час масованої ракетної атаки російських військ на Україну у Польщі на кілька годин піднімали польські та союзницькі військові літаки. Про це повідомило у четвер Оперативне командування збройних сил країни, пише УНН.  

Деталі

Як повідомили в Оперативному командуванні збройних сил Польщі о 4:22, сьогодні вночі вони спостерігали за "інтенсивною діяльністю дальньої авіації російської федерації, пов'язаної з завданням авіаційних та ракетних ударів по об'єктах, що розташовані на території України".

Вказано, що "всі необхідні процедури забезпечення безпеки повітряного простору Польщі" були запущені, а ОК ЗС країни на постійній основі стежило за ситуацією.

"Були задіяні польські та союзні літаки", - вказали в командуванні, додавши, що через це могло бути гучно, особливо у південно-східній частині країни.

Уже о 7:10 у командуванні повідомили, що "через зниження рівня загрози операції польської та союзницької авіації в повітряному просторі Польщі припинено, а розгорнуті сили та засоби повернулися до стандартної оперативної діяльності". При цьому вказали, що польські ЗС здійснюють постійний моніторинг ситуації на території України та перебувають у постійній готовності до забезпечення безпеки повітряного простору Польщі.  

21.03.24, 07:41 • [views_0]