aviaudar-po-selakh-u-siriyi-zabrav-17-zhittiv

Авіаудар по селах у Сирії забрав 17 життів

 • 10138 переглядiв

КИЇВ. 12 травня. УНН. Літаки завдали ударів по двох селах на півдні сирійської провінції Ель-Хасак, загинули не менше 17 мирних жителів. Про це повідомляє сирійське державне телебачення, передає УНН з посиланням на РИА Новости.

Відзначається, що перший удар прийшовся по селу Аль-Хамаді в районі Абу-Хаміда. Там загинули вісім людей. Другий авіаналіт здійснений на село Хідаж, розташоване на південний схід від міста Ель-Хасак. Там ракети потрапили в житлові будинки. На місці загинули чотири дитини і п'ять жінок.

Відповідальність за авіаналіт приписується міжнародній коаліції на чолі з США.

Нагадаємо, раніше президент США Дональд Трамп, оголошуючи в зверненні до нації про відданий наказ нанести удар по об'єктах в Сирії, пояснив це "необхідністю покарати Асада за застосування хімічної зброї" 7 квітня в місті Дума. При цьому він поклав на Росію "відповідальність за підтримання режиму Асада".

Як повідомляв УНН, в суботу, 14 квітня, США, Велика Британія і Франція завдали авіаудари по трьох цілях, пов'язаних з сирійською програмою створення хімічної зброї.

З 105 ракет, випущених військами США, Великої Британії і Франції по об'єктах, пов'язаних з програмою створення хімічної зброї в Сирії, жодна з них не була збита силами протиповітряної оборони Росії і Сирії.

Українські Національні Новини

Новини Світу