avstraliia-pryiednalasia-do-koalitsii-droniv-dlia-ukrainy

Австралія приєдналася до коаліції дронів для України

 • 24857 переглядiв

Австралія приєднується до Великої Британії та Латвії у наданні безпілотників ів рамках "коаліції дронів" на підтримку військових зусиль України.

Австралія долучається до військової коаліції з союзниками, включаючи Велику Британію та Латвію і надасть безпілотники для українських військ  в рамках угоди про "коаліцію безпілотників". Про це повідомив міністр оборони країни Річард Марлес на спільній пресконференції з міністром оборони Великої Британії Грантом Шаппсом, передає УНН із посиланням на The Guardian

"Сьогодні ми також оголошуємо, що Австралія візьме участь у коаліції безпілотників, яку очолюють Велика Британія та Латвія", - заявив Марлес. 

Він вказав, що для Австралії це "дійсно важлива можливість продовжити робити свій внесок у зусилля, спрямовані на те, щоб Україна залишила свій курс і змогла вирішити цей конфлікт на своїх умовах".

Нагадаємо

Міністерство оборони Латвії повідомляло, що кілька країн погодилися приєднатися до коаліції дронів, щоб надати Україні 1 мільйон безпілотників і навчити українські війська їх використанню. 

​​Україна прагне розширити військову "дронову коаліцію" з союзниками, щоб підключити щонайменше ще 20 країн для постачання дронів, співробітництва в галузі технологій та зміцненні своїх збройних сил.