avstraliya-dozvolit-gromadyanam-podavati-v-sud-za-troling-na-koristuvachiv-sotsialnikh-merezh

Австралія дозволить громадянам подавати в суд "за тролінг" на користувачів соціальних мереж

 • 17296 переглядiв

КИЇВ. 28 листопада. УНН. Уряд Австралії має намір запровадити однин із найсуворіших законів про "тролінг" у світі, але експерти кажуть, що його зосередженість на дифамації не допоможе обмежити рівень знущань в Інтернеті або кіберненависті. Про це пише УНН з посиланням на The Guardian.

Деталі

У неділю прем'єр-міністр Австралії Скотт Моррісон оголосив, що його уряд цього тижня внесе до парламенту закон, який змусить компанії соціальних мереж розкривати особи анонімних облікових записів "тролінгу" та запропонує спосіб подати до суду на цих людей за наклеп.

Відповідно до нового законодавства, закон вимагатиме від компаній соціальних мереж збирати персональні дані поточних і нових користувачів, а також дозволяти судам отримувати доступ до особи користувачів для порушення справи про наклеп.

Наразі незрозуміло, які персональні дані збиратимуться, але є ознаки, що вони включатимуть номер телефону, адресу електронної пошти та контактне ім’я користувача.

У неділю Моррісон заявив, що хоче забезпечити узгодженість між реальними правилами та правилами онлайн.

"Правила, які існують у реальному світі, повинні існувати в цифровому та онлайновому світі, – сказав він. - Світ онлайн не повинен бути диким заходом, де боти, фанатики, тролі та інші можуть анонімно завдавати шкоди людям".

Додамо

До слова, в Німеччині, платформи компаній можуть бути оштрафовані на суму до 50 мільйонів євро, якщо вони не видаляють пости, що містять расистські, наклепницькі чи інші незаконні висловлювання протягом 24 годин після публікації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Facebook заявляє, що видалив ферму тролів, керовану урядом Нікарагуа

Українські Національні Новини

Новини Світу