avstraliya-mozhe-peredati-ukrayini-ponad-40-vinischuvachiv-f-a-18-zmi

Австралія може передати Україні понад 40 винищувачів F/A-18 - ЗМІ

 • 605098 переглядiв

КИЇВ. 6 червня. УНН. Австралія, США та Україна обговорюють можливість передачі Збройним силам України 41 літака F/A-18 Королівських ВПС Австралії, які підлягають списанню, пише УНН з посиланням на Australian Financial Review.

Деталі

Джерела уряду Австралії зазначають, що США позитивно ставляться до ідеї передати Україні F/A-18. Для передачі літаків схвалення Вашингтону є необхідним, адже США володіють інтелектуальною власністю на винищувачі. 

Повідомляється, що 41 літак було списано з озброєння Королівських військово-повітряних сил і замінено сучасними F-35.

Наразі списані літаки F/A-18 стоять в ангарі на базі RAAF у Вільямтауні під Ньюкаслом. Раніше передбачалося, що винищувачі утилізують або продадуть приватній авіаційній компанії RAVN Aerospace для використання в США у ролі "ворогів" для навчання пілотів.

Інше ж джерело погодилося, що сенсу знищувати абсолютно справні літаки немає, адже вони можуть бути приведені в бойову готовність протягом чотирьох місяців і використані для боротьби у вторгненні рф в Україні.

Нагадаємо 

Наприкінці травня міністр оборони України Олексій Резніков звернувся до Австралії з проханням надати бронеавтомобілі Hawkie.

Українські Національні Новини

Політика