avstraliya-peredala-ukrayini-20-bronetransporteriv-bushmaster

Австралія передала Україні 20 бронетранспортерів Bushmaster

 • 258080 переглядiв

КИЇВ. 8 квітня. УНН. Австралія передала Україні 20 бронетранспортерів місцевого виробництва Bushmaster на 38 млн доларів. Про це повідомив посол України в Австралії Василь Мірошниченко у Facebook, інформує УНН.

Цитата

"На запрошення міністра оборони Пітера Даттона та у присутності генерал-майора Скотта Вінтера, керівника сухопутних військ, став свідком передачі техніки Україні. Австралія передає 20 Бушмастерів (Bushmaster) ціною 50 мільйонів AUD (38 USD). Історичний момент", — написав Мірошниченко.

Деталі

За даними CNN, перед відправленням в Україну бронетехніку перефарбували в оливково-зелений колір з українським прапором збоку. На машини також нанесли трафарет “Єдині з Україною”.

Два бронетранспортери слугуватимуть як “швидка допомога”, тому на них зобразили емблему Червоного Хреста.

Цитата

“Bushmaster добре підходить для захисту солдатів Збройних сил України та цивільного населення України від мін та саморобних вибухових пристроїв, осколків артилерії та стрілецької зброї”, — ідеться у повідомленні офісу прем'єр-міністра Австралії Скотта Моррісона.

Додамо

Австралійський бронетранспортер Bushmaster забезпечує транспортування солдат у район виконання завдання. Ці траспортні засоби запросив президент України Володимир Зеленський у зверненні до парламенту Австралії 31 березня.

Українські Національні Новини

Суспільство