avstraliya-vvela-sanktsiyi-proti-iranu-za-postachannya-droniv-do-rosiyi

Австралія ввела санкції проти Ірану за постачання дронів до росії

 • 874287 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. Австралія приєдналася до санкцій проти чотирьох іранських фізичних осіб і чотирьох організацій, залучених до виробництва та постачання безпілотників до росії, повідомили у МЗС країни, пише УНН.

Цитата

"Австралія приєднується до партнерів для запровадження додаткових цільових фінансових санкцій щодо чотирьох іранських фізичних та чотирьох юридичних осіб, які займаються виробництвом та постачанням дронів до росії", - ідеться у повідомленні.

У МЗС Австралії вказали, що "росія використовувала безпілотники іранського виробництва для завдання ударів по українських громадянах та цивільній інфраструктурі".

Доповнення

росія приблизно з середини вересня проводить атаки в Україні за допомогою дронів-камікадзе, які, за словами українських військових, є безпілотниками Shahed-136 іранського виробництва, що російські окупанти маркують як "Герань-2". 23 вересня вперше був збитий багатоцільовий ударний безпілотник іранського виробництва Mohajer-6.

Відтоді Захід вводить санкції проти Ірану за постачання дронів рф.

Нещодавно Сполучені Штати наклали нові торговельні обмеження на сім іранських компаній за виробництво безпілотників.

І Європейський Союз запровадив санкції проти іранської державної корпорації Iran Aircraft Manufacturing Industries Corporation (HESA), яка виробляє безпілотні літальні апарати.

Українські Національні Новини

Політика