avstraliyets-40-godin-pospil-zaymavsya-serfingom-pobivshi-svitoviy-rekord

Австралієць 40 годин поспіль займався серфінгом побивши світовий рекорд

 • 473404 переглядiв

КИЇВ. 17 березня. УНН. Австралієць Блейк Джонстон у п'ятницю побив світовий рекорд по найтривалішій сесії серфінгу. Про це інформує AFP, передає УНН.

Деталі

40-річний колишній професійний серфінгіст розплакався після того, як побив попередній рекорд південноафриканця Джоша Енсліна (30 годин 11 хвилин).

Джонстон зібрав понад 330 000 австралійських доларів (221 000 доларів США) на цілі психічного здоров'я, встановивши рекорд, відзначивши 10 років з того часу, як його батько покінчив життя самогубством.

Зрештою Джонстон серфив більше 40 годин, почавши о 1:00 ночі в четвер, використовуючи великі прожектори для освітлення води.

Згідно з правилами спроби, йому дозволялося час від часу залишати океан, щоб він міг заспокоїти очі очними краплями, заправитися закусками і нанести сонцезахисний крем.

Медики перевіряли його серцевий ритм та кров'яний тиск, перш ніж він повертався назад на хвилю. Температура води коливалась близько 24 градусів за Цельсієм, що знизило ризик переохолодження.

Спочатку Джонстон планував зібрати гроші, пробігши 1000 кілометрів, але зупинився на серфінгу, коли побачив, що попередній рекорд становив лише 30 годин.

Брат Джонстон Бен сказав, що вони також підготувалися до можливого нападу акули, але це їх не турбувало.

Джонстон не вперше бере участь у марафонському випробуванні людської витривалості.

У 2020 році він пробіг 100 кілометрів уздовж берегової лінії на південь від Сіднея, подолавши більшу частину шляху босоніж.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У кремлі повідомили деталі майбутніх переговорів Сі і путіна

     • 1001071 переглядiв

    Названо кандидатів на посаду міністра освіти

     • 1848223 переглядiв