avstraliyska-politsiya-zapobigla-teraktam-v-melburni

Австралійська поліція запобігла терактам в Мельбурні

 • 8108 переглядiв

КИЇВ. 23 грудня. УНН. Правоохоронні органи Австралії затримали п'ятьох осіб за підозрою в підготовці серії терактів на різдвяні свята в Мельбурні. Про це повідомив головний комісар поліції штату Грем Ештон, передає УНН з посиланням на Deutsche Welle

За його словами, підозрювані діяли під впливом ідей, які розповсюджуються терористичним угрупуванням "Ісламська держава", і планували атаки на головній залізничній станції Flinders Street Station, площі Федерації в центрі міста і в кафедральному Соборі Святого Павла.

Рейд поліції проводився вночі в четвер, 22 грудня, і в ранкові години п'ятниці, 23 грудня. Спочатку було затримано сім осіб, проте двох - 26-річного чоловіка і 20-річну жінку - відпустили без пред'явлення звинувачень.

П'ятеро чоловіків у віці від 21 до 26 років залишаються під вартою, 23 грудня їм офіційно висунуть звинувачення у підготовці терактів. Четверо затриманих - уродженці Австралії, п'ятий - родом з Єгипту, що має як єгипетський, так і австралійський паспорт. Поліція деякий час вела стеження за передбачуваними злочинцями і має дані про те, що вони готувалися пустити в хід вибухівку, холодну та вогнепальну зброю.

За словами прем'єр-міністра Австралії Малколма Тернбулла, в країні усунена "одна з найсерйозніших" за останній час терористичних загроз.

Як повідомляв УНН, у Брюсселі затримали озброєного чоловіка за підозрою у тероризмі

Українські Національні Новини

Новини Світу