avstraliyski-vcheni-zayavili-pro-pershiy-vidtvoreniy-koronavirus-za-mezhami-kitayu

Австралійські вчені заявили про перше відтворення коронавірусу за межами Китаю

 • 15115 переглядiв

КИЇВ. 29 січня. УНН. Група вчених з Австралії в середу заявила, що успішно розробила вирощену в лабораторії версію нового коронавірусу, першу, відтворену за межами Китаю, що може допомогти прискорити створення вакцини. Про це пише Reuters, передає УНН.

Дослідники з Інституту інфекції і імунітету Пітера Доерті в Мельбурні заявили, що поділяться зразком, який був вирощений від зараженого пацієнта, зі Всесвітньою організацією охорони здоров'я та лабораторіями по всьому світу.

Вірус спалахнув у центральному китайському місті Ухань в кінці 2019 року. У вівторок Китай повідомив, що кількість загиблих по країні зросла до 132, при цьому підтверджено 5974 випадків зараження. Вірус поширюється через кашель і чхання і має інкубаційний період до 14 днів.

Тим часом, вірус розповсюджується і по світу.

ОАЕ підтвердили новий випадок коронавірусу у родині, яка прибула з Ухані в Китаї. Це перший відомий підтверджений випадок вірусу в ОАЕ.

Також йдуть переговори про евакуацію іноземних громадян з Ухані. Зокрема, прем'єр-міністр Малайзії Махатхір Мохамад заявив в середу, що Куала-Лумпур веде переговори з Китаєм про евакуацію своїх громадян з Ухані. За його словами, в даний час в Ухані знаходиться 78 малайзійців.

У той же час перший чартерний рейс з 206 громадянами Японії, евакуйованими з Ухані, вже прибув в Токіо в середу - у чотирьох з них були симптоми лихоманки або кашлю. Японія підтвердила сім пацієнтів, включаючи японського водія туристичного автобуса, який був заражений після контакту з китайськими відвідувачами - перший зареєстрований випадок можливої ​​передачі всередині Японії, за даними міністерства охорони здоров'я.

Українські Національні Новини

Здоров'я