avstraliytsyam-dozvolili-piti-bilshe-alkogolyu-rekomendatsiyi-organiv-okhoroni-zdorovya

Австралійцям дозволили пити більше алкоголю: рекомендації органів охорони здоров’я

 • 10371 переглядiв

КИЇВ. 8 грудня. УНН. Австралійцям порекомендували пити не більше 10 алкогольних напоїв на тиждень. Про це йдеться у нових рекомендаціях від органів охорони здоров’я країни, пише The Conversation, передає УНН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найкращі алкогольні напої для онлайн-вечірки у період пандемії порадили експерти.

Так, серед головних змін оновлених рекомендацій – пити не більше чотирьох напоїв на день. Тоді як у попередніх рекомендаціях радили вживати не більше двох алкогольних напоїв на день.

"Ми не вказуємо австралійцям, скільки їм пити. Ми просто інформуємо про можливі наслідки їхніх щоденних рішень", - наголосив представник національного органу охорони здоров’я.

Змінити рекомендації із споживання алкоголю австралійців змусила пандемія: під час локдауну серед деяких категорій населення суттєво збільшилось вживання алкоголю, або навпаки – зменшилось у зв’язку з зачиненими барами.

Пандемія коронавірусу вплинула також і на споживання алкоголю в Україні: продажі міцних напоїв зросли, а у барів з’явились нові цікаві формати для любителів коктейлів – онлайн-дегустації або доставка всього необхідного для приготування додому. Зросла популярність і онлайн-вечірок. Такий формат вимагає нового підходу до вибору алкогольних напоїв. Тому експерти українського алкогольного бренду PRIME розробили рекомендації для ідеальних онлайн-вечірок, а також три правила незабутньої "піжамної" вечірки вдома.

Нагадаємо, що на алкоголь вітчизняного виробництва припадає понад 70% "спиртних" покупок українців.

Українські Національні Новини

Здоров'я