avstriya-skasovuye-bezkoshtovniy-proyizd-v-transporti-dlya-ukrayintsiv

Австрія скасовує безкоштовний проїзд в транспорті для українців

 • 394196 переглядiв

КИЇВ. 1 жовтня. УНН. Від сьогодні українські біженці, які зараз перебувають в Австрії через повномасштабне вторгнення росії в Україну, повинні будуть купувати квитки для поїздок у громадському транспорті. Про це повідомляє пресслужба державної компанії в Австрії, інформує УНН.

Деталі

З жовтня 2022 року безкоштовний «Not-Ticket Ukraine» для поїздів Австрійської федеральної залізниці (ÖBB) буде доступний лише для першого в’їзду в Австрію або транзиту (поїзди з Бржецлава, Братислави чи Хедьєшалома до пункту призначення в Австрії або до прикордонних станцій у напрямку Німеччини, Швейцарії та Італії).

У відомстві зазначили, що з 1-го жовтня 2022 року скасують безкоштовний проїзд і в міському транспорті Відня. Дітям до 6 років квиток не потрібен. Учні шкіл мають право на безкоштовний проїзд. Для дітей, молоді та людей похилого віку діють знижки. Особи віком від 65 років можуть придбати разовий квиток на 2 поїздки за тарифом для пенсіонерів. Пенсіонери також можуть придбати річний квиток за зниженою ціною.

Для перевезення собаки потрібно придбати пільговий одноразовий квиток. У вартість річного квитка входить безкоштовний проїзд собаки та велосипеда.

Цитата

«Під час посадки в громадський транспорт пред'являти квітки не потрібно. Одноразові квитки необхідно компостувати при вході у метро або безпосередньо у трамваї чи автобусі. У громадському транспорті проводяться вибіркові перевірки. Одноразовий квиток дійсний на 1 поїздку в 1 бік після компостування квитка. Ви можете пересідати необмежену кількість разів. Однак Ви не повинні переривати поїздку», - йдеться у повідомленні.

Доповнення

З 15 вересня для українців змінилися правила безкоштовного проїзду поїздами в Угорщині.

Українські Національні Новини

Наші за кордоном