avstriya-vidmovlyayetsya-vid-gazovogo-embargo-ministr

Австрія відмовляється від газового ембарго - міністр

 • 129513 переглядiв

КИЇВ. 6 травня. УНН. Австрія відмовляється припиняти постачання російського газу, з посиланням на слова міністра економіки Маргарет Шрамбок повідомляє ORF, пише УНН.

Цитата

"Газове ембарго - це чітка червона лінія для Австрії", - заявила міністр економіки краъни Маргарет Шрамбок (ÖVP) газетам німецької Funke Group.

Деталі

З її слів, не потрібно надсилати будь-які сигнали, якщо не можна втриматися. "І ні ми, ні Німеччина не зможемо втриматися", - зазначила Шрамбок. Австрійці, а також Німеччина, зі слів міністра, – однозначне "ні", тому що ембарго завдасть більше шкоди, ніж користі.

Вона додала, що у майбутньому Німеччина не зможе розраховувати на поставки газу із запланованих для Німеччини сховищ, як-от "Гайдах". "Ми можемо використовувати австрійські податкові гроші для забезпечення сховищ, які обслуговують австрійські потреби. Але ми не можемо купувати газ для Німеччини, Франції чи Нідерландів за австрійські податкові гроші", - вказала Шрамбок.

Сховище газу в Хайдаху, що належить "Газпрому", зараз майже порожнє. Під час заповнення сховищ газу Австрія спочатку орієнтується на внутрішній попит. Мета – заповнити сховище з поточних 18 до 80 відсотків.

Глава Мінекономіки Австрії запропонувала ЄС використати фрекінг для видобутку газу. "Вснують методи видобутку сланцевого газу екологічно безпечним способом", - зазначила вона. З її слів, технологія еволюціонувала.

Окрім того, у середньостроковій перспективі, зазначила Шрамбок, необхідні нові партнерські відносини, наприклад, із Саудівською Аравією в галузі сонячної енергетики та водню.

Доповнення

Деякі країни ЄС рішуче виступають проти ембарго. У випадку з газом, як повідомлялося, домовитися про ембарго набагато складніше, тому що на пошук альтернативних джерел йде більше часу.

Українські Національні Новини

Економіка