avstriya-vikhodit-z-migratsiynogo-paktu-oon

Австрія виходить з міграційного пакту ООН

 • 13551 переглядiв

КИЇВ. 31 жовтня. УНН. Австрія підтримує міграційну політику США та Угорщини та планує не підписувати міграційний пакт ООН. Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

"Основною причиною бажання вийти з міграційного пакту ООН є побоювання, що він розмиє лінію між легальною та нелегальною міграцією", - повідомили представники влади Австрії.

"Ми вирішили, що ми не підпишемо цей договір", - заявив австрійський канцлер Себастьян Курц.

Довідка УНН: глобальний договір (глобальний пакт – ред.) про безпечну, упорядковану та регулярну міграцію було затверджено в липні всіма країнами-членами ООН (193 країни- ред.), за винятком Сполучених Штатів. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Легальне працевлаштування українців у Польщі цього року скоротилося на 18%

Тоді США відмовилися від участі в переговорах. Вони ще в січні заявили, що плани ООН несумісні з їх власної міграційною політикою. Угорщина також розглядала можливість відмови від участі в консультаціях, але, врешті-решт, передумала. 

Нагадаємо, 24 липня Угорщина офіційно вийшла з переговорного процесу щодо впровадження міграційного пакту ООН. На офіційному сайті угорського уряду тоді відзначили, що існує принциповий конфлікт в питанні міграції між угорською позицією і підходом ООН.

Як повідомляв УНН, на тлі Brexit у Британії зафіксували рекордне падіння міграції.

Українські Національні Новини

Новини Світу