avstriya-zaprovadit-chetvertu-dozu-vaktsini-dlya-deyakikh-grup-naselennya

Австрія запровадить четверту дозу вакцини для деяких груп населення

 • 12635 переглядiв

КИЇВ. 24 грудня. УНН. Австрія запропонує медичному персоналу та іншим ключовим працівникам четверту ін'єкцію від COVID-19, заявив Національна рада з вакцинації в оновленому керівництві, опублікованому пізно ввечері в четвер, з огляду на ризики, пов'язані з варіантом коронавірусу Omicron, що швидко розповсюджується. Про це пише УНН з посиланням на агенство Reuters.

Деталі

Національна рада з вакцинації, заяивла, що наразі недостатньо наукових даних, щоб рекомендувати ширше застосування четвертих доз щеплення.

"Зважаючи на неминучу хвилю Omicron може бути запропонована (четверта доза-ред) в областях з високим ризиком, наприклад, медичний персонал, що зазнав впливу, і в критично важливих областях через шість місяців після третьої вакцинації", - йдеться в повідомленні.

У своїх оновлених рекомендаціях Національна рада з вакцинації заявила, що четверті щеплення від COVID-19 можуть бути зроблені "не за призначенням" групам у сфері охорони здоров'я та іншим критичним сферам після консультації з лікарем.

"Досі немає доказів того, що ця додаткова вакцинація може запобігти інфекції. Проте можна припустити, що серйозних захворювань можна запобігти", - йдеться у повідомленні.

Додамо

У середу Австрія заявила, що з 27 грудня знову посилить карантинні обмеження, щоб уповільнити поширення варіанта Omicron.

У листопаді уряд оголосив про четверту національну ізоляцію і заявив, що зробить щеплення обов'язковими для всіх австрійців, першої з країн Європейського Союзу, які це зробили.

Хоча тритижневий локдаун знизив щоденну кількість зараження COVID-19 із рекордних рівнів, але країна готується до нового сплеску. Вже підтверджено кілька сотень випадків захворювання на Omicron.

Українські Національні Новини

Новини Світу