avstriya-zasudzhuye-pogrozi-rosiyi-schodo-yadernoyi-zbroyi-mzs

Австрія засуджує погрози росії щодо ядерної зброї - МЗС

 • 127838 переглядiв

КИЇВ. 28 вересня. УНН. Австрія рішуче засудила погрози рф щодо використання ядерної зброї та російську окупацію ЗАЕС. Про це заявив голова МЗС Австрії Александер Шалленберг під час відкриття 66-ї Генеральної конференції Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) у Відні, передає УНН.

Цитата

"Протягом десятиліть ядерні ризики не були такими високими. Дії рф демонструють тривожний рівень безвідповідальності та можуть мати катастрофічні наслідки для нас всіх. Ядерна зброя - це дамоклів меч, що висить над усім людством", - сказав він.

Деталі

В австрійському зовнішньополітичному відомстві наголосили, що таким чином Шалленберг "підкреслив екзистенційну загрозу та підвищений наразі ризик використання цієї зброї через нещодавні ядерні погрози росії".

Вказується і на те, що "окрім спроби ядерного шантажу", глава МЗС Австрії також засудив обстріл ядерних реакторів та інших ядерних об’єктів, таких як окупована росією Запорізька АЕС.

Австрійський міністр висловив підтримку ідеї створення безпекової зони навколо АЕС і наголосив на важливості роботи МАГАТЕ на місцях.

Додамо 

В Австрії наголошують, що запроваджені Європейським Союзом санкції проти рф стають все більш ефективними.

Нагадаємо 

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі наголосила, що "референдуми" в Україні є вкрай цинічною дією росії.

Українські Національні Новини

Політика