avstriyskiy-zhurnalist-zayaviv-pro-zagrozu-yogo-zhittyu-v-ukrayini

Австрійський журналіст заявив про загрозу його життю в Україні

 • 12657 переглядiв

КИЇВ. 27 грудня. УНН. Журналіст австрійської громадської телерадіокомпанії ORF Крістіан Вершюц в інтерв’ю Kronen Zeitung заявив, що побоюється за своє життя після роботи в Україні, де його вважають "агентом Кремля", передає УНН.

"В Україні існують войовничі, ультранаціоналістичні угруповання, які загрожують журналістам, що критично висвітлюють політику керівництва України і намагаються дотримуватися об'єктивності. Два журналіста вже були вбиті, і я, безумовно, не збираюся бути наступним", - написав Вершюц в листі генеральному директору ORF та федеральному уряду в Відні.

У листі кореспондент також вказав на свої попередні повідомлення про "дедалі більші переслідування стосовно мене як кореспондента ORF і стосовно критично налаштованих журналістів в цілому".

57-річний Вершюц повідомив також, що він вказаний у базі даних, опублікованій на одному з українських сайтів "Посіпака — Агент Кремля".

На сайті сказано, що журналіст у кінці липня 2018 року оприлюднив свій репортаж про відвідування анексованого Криму, в якому стверджував про "успіхи РФ в будівництві аеропорту в Сімферополі і будівництві Кримського моста".

"У публікації також наводяться фрагменти інтерв'ю з т.зв. "міністром туризму" Криму, а також місцевими підприємцями, в яких стверджується про "значний прогрес у розвитку півострова з моменту його добровільного приєднання до РФ, а також поступове подолання міжнародної ізоляції Криму", - йдеться на сайті.

"Я рішуче прошу керівництво ORF і представників Австрійської Республіки в Україні і ваше представництво в Австрії. По-перше, цей запис повинен бути видалений з сайту, по-друге, Україна повинна припинити переслідування. Я підкреслюю, що фізична загроза в Україні можлива не тільки щодо мене, а й щодо моїх співробітників по всій Україні", - йдеться в листі Вершюца.

Як повідомляв УНН, британська влада ігнорує звернення українських дипломатів з проханням вжити заходів щодо пропагандиста Грема Філліпса.

Українські Національні Новини

Політика