avto-z-dvigunami-vnutrishnogo-zgoryannya-silno-podeshevshayut-v-nedalekomu-maybutnomu-ekspert

Авто з двигунами внутрішнього згоряння сильно подешевшають в недалекому майбутньому - експерт

 • 30639 переглядiв

КИЇВ. 16 жовтня. УНН. Через масовий перехід на електромобілі, машини з двигунами внутрішнього згоряння істотно подешевшають в недалекому майбутньому, про це в коментарі УНН розповів директор Першої національної мережі електрозарядних комплексів "ТОКА" Стефан Благовісний.

При цьому експерт підкреслює, що після масового переходу на електрокари важливо не допустити в Україні "звалищ" старих дизельних авто з Європи.

"Багато країн світу відмовилися від ДВС до 2030 року. Головне, щоб автомобілі ДВС, які дуже подешевшають і будуть у великій кількості, особливо дизельних з Європи, не зробили те, що кілька років тому ми спостерігали", - сказав Благовісний.

Також він вважає, що необхідно вирішити проблему з неконтрольованим ввезенням таких машин до України.

"Це відтягує той термін, коли повністю всі перейдуть на електромобілі. Вирішити це можна шляхом введення заборони на тимчасове ввезення машин, тоді це буде не вигідно", - сказав експерт.

Нагадаємо, експерти вказують на те, що електрокари в Україні скоро стануть трендом. Міністерство інфраструктури, в свою чергу, готує для цього необхідні умови.

"Національною транспортною стратегією до 2030 року вже передбачено стимулювання використання електромобілів в Україні. Також внесено низку відповідних змін до українського законодавства. Ми, в свою чергу, починаємо роботу над новою концепцією розвитку електромобільності в Україні для створення належних умов і виробництва вітчизняних електромобілів", - зазначає міністр Владислав Криклій і додає, що популяризувати також будуть громадський електричний транспорт.

Українські Національні Новини

Економіка